logo
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

Seiko Klockor – Prospex är varje äventyrares dröm

Hagströms Ur - Tidernas affär / Klockor Nyheter  / Seiko Klockor – Prospex är varje äventyrares dröm
seiko-klockor

Seiko Klockor – Prospex är varje äventyrares dröm

Spetskompetens på dykarklockor sedan 1965

Seiko tillverkade sin och därmed Japans första dykarklocka 1965. Den erbjöd 150 meters vattenskydd, en roterande bezel med en speciell packning och urtavla med god läsbarhet. Det blev början på Seikos mer än 50 år långa tradition av framsteg inom säkerhet, läsbarhet och hållbarhet av klockor för dykning under alla förhållanden.

1975 skapade Seiko världens första dykarklocka med titanboett, Professional Diver’s 600m. Den hade förbättrad vattentäthet och gastäthet, förbättrad läsbarhet av urtavlan, bredare visare och en stark tvåskiktskonstruktion. Under åren som följde uppfann Seiko ett antal tekniker som ökade säkerhetsnivån av dykarklockor och även den internationella standarden för dykarklockor, ISO6425, utvecklades med Seikos standard som grund.

Idag är Seikos dykarklockor världens måttstock för spetskompetens inom området.

seiko-prospex-klockor

 

Innovativ teknologi

Innovationsarv

Seiko har alltid avsatt stora personal- och tekniska resurser för skapandet av sina dykarklockor. Ända sedan det sjuåriga utvecklingsprogrammet som ledde till milstolpen Professional Diver’s 600m 1975, har Seikos ingenjörer fortsatt att utveckla teknik som har gjort dykning säkrare och lättare för både professionella och fritidsdykare.

Seiko – den äkta dykarklockan

Seikos teknologi sätter den globala standarden för alla dykarklockor.

Många klockor kallas för dykarklockor men bara några fåtal av dessa klockor kan anses vara fullt fungerande i en professionell miljö.

Vad är en äkta dykarklocka?

Från och med introduktionen av Professional Diver’s 600m år 1975 har Seikos ingenjörer fortsatt sitt innovationsarbete. Förtroendet som denna klocka fick spred sig långt bortom Japans gränser och resultatet av detta blev att Seiko bidrog till att fastställa standarden för dykarklockor i den internationella organisationen för standardisering (ISO) samt för de japanska industristandarderna (JIS). Under utvecklingen av ISO-standarden arbetade Seiko med organisationen för att anta en standard som stämde överens med den faktiska användningen av dykarklockor i djuphav. 1996 utfärdades ISO6425 med bilaga om dykarklockor för blandad gasdykning, även denna gång i samarbete med Seiko.

Seiko – en lyxklocka

Seiko är en av pionjärerna inom branschen för lyxklockor. Och en av de bästa tillverkarna av äventyrsklockor. Seiko är upphovsman till PROSPEX som svarar mot den professionella världens behov. Prospex betyder ”professionella specifikationer” och är Seikos bästa produkt på alla tänkbara sätt.

Seikos Prospex har skapats för alla äventyrs-junkies i världen. Vare sig du har land, hav eller himmel under dig garanterar Seiko tid och stil för dig.

Djuphavskollektion – Seiko Prospex

Seiko släppte sin första dykarklocka 1965. Seiko expanderar innovativt för att möta dykares förväntningar och dessa klockor gör verkligen ett stiluttalande.

seiko-prospex-klockor-hagstromsur

Seiko Prospex är en gedigen klocka som har den bästa lumbrite-beläggningen, vilken låter dig gå ned på maximalt djup. Den är noggrant designad för att lysa genom de djupa vattnen.

Seiko Prospex har givetvis en bred yta vilket möjliggör ett bredare visningsfält och skruvkronan är placerad klockan fyra på klockan vilket förbättrar säkerheten. Seikos intrikata bezel-design lever upp till förväntningarna och intygar smidig drift under vatten.

Vad gör Seiko Prospex till en äventyrares dröm?

  • Den erbjuder pålitlig vattentäthet upp till 1000 meter.
  • Armbandet är tillverkat av högkvalitativt silikon för att ge ett överlägset grepp.
  • Den har extra skydd för skruvkronan
  • Rotationsriktningen av bezel är enkelriktad för att ge precision.
  • Den har världens första tvåskiktiga boett med uppgraderat stötmotstånd.

Vi har senaste kollektionen från Prospex, ta steget och skaffa din första Seiko klocka! 

Hagströms UR har ett utökat sortiment av Seiko Klockor. Besök oss för att få lite ”kvalitetstid” med oss, vi finns på Norrtullsgatan 10 i Odenplan i Stockholm.

Inga Kommentarer
Skriv en kommentar